SI TË ZGJIDHNI SUPLEMENTET REVERATROL

Si të zgjidhni suplementet Resveratrol?
Resveratroli është një përbërës polifenolik që njihet gjerësisht jo vetëm për përfitimet e tij shëndetësore, por edhe për të qenë një lëndë ushqyese që gjendet në verën e kuqe.
Le ta njohim pak më mirë këtë antioksidant, së bashku me mënyrën se si të zgjidhni suplementin resveratrol që funksionon më mirë për ju.

Burimet e Resveratrol
Një nga burimet kryesore të resveratrolit është lëkura e rrushit, kjo është arsyeja pse ju do të gjeni nivele më të larta të resveratrolit në verën e kuqe sesa të bardhë. Arsyetimi pas kësaj është sepse vera e kuqe fermentohet me lëkurat e rrushit për një periudhë më të gjatë kohore sesa vera e bardhë.

Natyrisht, marrja e alkoolit është larg nga mënyra më e mirë për të marrë më shumë nga kjo lëndë ushqyese në dietën tuaj. Ngrënia e rrushit ose pirja e lëngut të rrushit janë të dyja opsionet më të shëndetshme. Përndryshe, ju mund të zgjidhni edhe ushqime të tjera që përmbajnë resveratrol si kikirikët, boronicat, soja, kakao dhe çokollata e zezë, fëstëkët, manat, dhe Polygonum cuspidatum (Knotweed japoneze), e cila përdoret shpesh në suplementet e saj për shkak të resveratrolit.

Përfitimet e Resveratrolit
Përfitimet e resveratrolit janë ende duke u studiuar, megjithatë potenciali i tij për të ndihmuar me plakjen e shëndetshme mund të vijë nga aftësia e tij për të mbrojtur kundër radikalëve të lirë, si dhe për të shtuar një jetëgjatësi dhe mbrojtje për lëkurën tonë. Resveratroli mund të ndihmojë në ngadalësimin e procesit të foto-plakjes në lëkurë (ose shenjat e plakjes nga ekspozimi i zgjatur ndaj rrezeve UV) dhe të ndihmojë që lëkura të duket e lumtur dhe e shëndetshme. Kombinoje këtë përfitim me ndihmën në uljen e shfaqjes së rrudhave dhe konsiderohet si një pretendent kryesor në industrinë e bukurisë.

Ky antioksidant mund të ndihmojë gjithashtu në mbështetjen e rrjedhjes së gjakut në tru së bashku me mirëqenien kardiovaskulare, duke e bërë atë një opsion të mirë për ata që kërkojnë të mbajnë qarkullimin e tyre dhe shëndetin e zemrës në formë të mirë. Resveratroli gjithashtu mund të ndihmojë me metabolizmin e glukozës dhe mbështetjen e niveleve të shëndetshme të lipideve për rregullim të shëndetshëm dhe transferim të energjisë ndërmjet qelizave.

Format e Suplementeve Resveratrol
Meqenëse resveratroli mund të ndihmojë në një sërë fushash shëndetësore, do të gjeni disa forma të ndryshme për të zgjedhur. Në varësi të qëllimeve tuaja të shëndetit, një mund t’i përshtatet nevojave tuaja më mirë se një tjetër. Për shembull, kremrat e resveratrolit kanë tendencë të synojnë nevojat e shëndetit të lëkurës, ndërsa pilulat dhe kapsulat mund të ndihmojnë në mbajtjen e shëndetit të zemrës suaj në rrugën e duhur.

Disa forma të zakonshme të suplementeve të resveratrolit janë:

Pilula ose kapsula
Formulat aktuale
Lëngjet
Trans vs. Cis Resveratrol
Ekzistojnë dy forma izomere të resveratrolit: trans dhe cis. Nga këto dy forma, të dyja janë në gjendje të ofrojnë përfitime të mirëqenies. Dallimi buron nga biodisponueshmëria e secilit prej tyre. Trans resveratroli ka biodisponibilitet më të lartë se cis resveratroli sepse forma e tij e hapur është më e aksesueshme dhe aktive, është gjithashtu forma më e studiuar më shpesh.

Megjithatë nuk është e pazakontë të gjesh të dyja këto forma në formula të kombinuara për një mori përfitimesh shëndetësore. Pra, nuk do të thotë që cis resveratrol nuk mund të mbështesë mirëqenien, por ne patjetër po mësojmë ende për të gjitha përfitimet që ai ofron.

Zgjedhja e një suplementi Resveratrol
Kur zgjidhni një suplement resveratrol, ka disa faktorë që mund të dëshironi të merrni parasysh në mënyrë që të jeni në gjendje të merrni sa më shumë përfitime që plotësojnë nevojat tuaja unike, si p.sh.

Dozimi
Pastërti
Vegane ose preferenca të tjera dietike
Dozat e zakonshme që do të gjeni në suplemente janë zakonisht 50-250 mg për kapsulë, deri në 250 – 500 mg në ditë. Ju gjithashtu do të dëshironi të mbani shënim përbërësit në etiketë dhe të siguroheni që ata të mos kenë asnjë mbushës, duke përmbushur gjithashtu çdo nevojë diete që mund të keni.

Masat paraprake të Resveratrolit
Suplementet e resveratrolit mund të ndërveprojnë me holluesit e gjakut dhe medikamente të tjera si aspirina dhe ibuprofeni. Sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të merrni, veçanërisht nëse jeni duke marrë ndonjë medikament.