VITAMINAT DHE SUPLEMENTET KRYESORE PËR SHËNDETIN E KOCKAVE

Ndërsa plakemi, një qëllim kryesor që mund t’i japim përparësi është mbajtja e trupit tonë të fortë dhe të shëndetshëm.
Ky qëllim mund të paraqitet në më shumë se një mënyrë, disa mund të përqendrohen më shumë në shëndetin e tyre të përbashkët, të tjerët në menaxhimin e peshës dhe stërvitjen.

Kockat tona sigurojnë strukturën (ose skeletin, fjalë për fjalë) për trupin tonë – pa to gjërat mund të duken paksa … ndryshe. Mbajtja e kockave tona të forta me kalimin e kohës është e rëndësishme për të gjithë, por ndonjëherë ne harrojmë se sa themelorë është sistemi ynë skeletorë.
Nëse një nga fokuset tuaja për një jetë më të shëndetshme është mbajtja e kockave të forta, ne mund të kemi disa metoda që mund të ndihmojnë.

Si matet shëndeti i kockave?
Dendësia e shëndetit të kockave ndryshon me kalimin e kohës dhe mund të ndikojë në funksionin dhe integritetin. Në fakt, pas moshës 50 vjeçare ne humbim densitetin e kockave më shpejt se sa mund ta rindërtojmë atë. Në mënyrë tipike, testet e densitetit të kockave përdoren për të matur përmbajtjen e mineraleve të kockave (si kalciumi) me anë të rrezeve X ose skanimeve të specializuara CT. Sa më dendur të jenë të mbushura mineralet, aq më të forta janë kockat.

Në varësi të situatës, ndonjëherë terapia e zëvendësimit të hormoneve sugjerohet nga një mjek. Megjithatë, përfshirja e vitaminave dhe suplementeve për shëndetin e kockave së bashku me një dietë të shëndetshme që përfshin ushqime të tilla si vezë, salmon, ton, qumësht, bajame dhe zarzavate mund të ndihmojë proaktive në lidhje me ushqimin e forcës së kockave.

Çështjet e zakonshme të shëndetit të kockave
Meqenëse densiteti i kockave ka tendencë të ulet me moshën, problemet e shëndetit të kockave mund të jenë mjaft të zakonshme.
Disa nga më të përhapurit:

Ruajtja e densitetit normal të kockave
Ruajtja e integritetit të kockave
Sigurimi i niveleve të shëndetshme të ushqyesve të kockave
Mbështetja e reformimit të shëndetshëm të kockave
Biseda me mjekun tuaj për parandalimin dhe menaxhimin e humbjes së kockave është mënyra më e mirë për t’u siguruar që po kujdeseni për shëndetin tuaj dhe jeni të sigurt për opsionet dhe aktivitetet tuaja.

Vitaminat dhe suplementet kryesore që mbështesin dendësinë e mirë të kockave
Së bashku me zakonet e jetesës së shëndetshme si ushqimi i duhur, stërvitja dhe mos pirja e duhanit, shtimi i vitaminave, suplementeve dhe mineraleve në rutinën tuaj të përditshme mund të ndihmojë në sjelljen e disa lëndëve ushqyese shtesë që forcojnë kockat. Këtu janë disa nga rekomandimet e ekspertëve tanë kur bëhet fjalë për ndërtimin e një themeli të fortë për shëndetin e kockave.

Kalciumi
Si minerali më i bollshëm në trup që gjendet 99% në kocka, ka kuptim që ky mineral të sigurojë strukturë dhe integritet për shëndetin e skeletit – kur shoqërohet me kolagjenin, ai gjithashtu i mban kockat tuaja të forta dhe fleksibël.
Vitamina D
Gjithashtu shpesh e shoqëruar me kalcium, kjo vitaminë jo vetëm që ndihmon në mineralizimin e kockave, por gjithashtu bën të mundur që trupi ynë të absorbojë në mënyrë efektive kalciumin.
Vitamina K2
Ndihmon për metabolizmin e kockave dhe shpesh shoqërohet me vitaminë D për të ndihmuar në mbështetjen e densitetit të kockave.
Magnezi
Ndihmon në rishpërndarjen e kalciumit nga gjaku dhe indet e buta në kocka për një shëndet më të fortë të skeletit
Formulat e Kombinimit
Siguroni përbërës sinergjikë si kalciumi, vitamina D dhe vitamina K për të forcuar forcën dhe shëndetin e përgjithshëm të kockave.